BACALAUREAT 2014: Aproape 59% dintre absolventii de liceu care s-au inscris la acest examen l-au promovat

Sunt rezultatele anunțate de Ministerul Educației după centralizarea a peste 97 la sută din date.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2014, înaintea contestaţiilor, este de 58,99%, după centralizarea a 97,19% din date, cu 3% mai mult faţă de situaţia înregistrată anul trecut, a anunţat Ministerul Educaţiei.

În rândul celor promovaţi, cele mai multe medii au fost înregistrate pe segmentul 8 – 9. Pe discipline, situaţia arată astfel: la Română scris, au luat note de trecere aproape 79 la sută din candidați. Cam tot atîția absolvenți au trecut și la proba scrisă obligatorie a profilului – adică istorie sau matematică. Peste 80 la sută dintre absolvenții de liceu au luat peste 5 la proba scrisă la alegere a profilului: fie biologie, sociologie sau logică.

Din totalul celor peste 160 de mii de absolvenţi înscrişi, s-au prezentat la examen mai bine de 146 de mii. Aproximativ 270 de candidați au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze.

Rezultatele înregistrate înainte de contestaţii se vor afişa până mâine/ astăzi, zi în care absolvenţii vor putea depune contestaţii (între orele 12-16). Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, pe 11 iulie.