BAC 2014: Perle memorabile la proba de Limba şi Literatura Română

Matinalii Europa FM, Monica, Vlad şi George, s-au uitat luni pe listele cu perle făcute de profesorii care au corectat lucrările la proba scrisă la Limba şi Literatura Română de la examenul de Bacalaureat 2014.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat luni, pe edu.ro, REZULTATELE EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2014. În aceeaşi zi se depun contestaţiile (între orele 12.00 şi 16.00), iar pe 11 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE BACALAUREAT 2014 la prima sesiune a examenului.

Monica, Vlad şi George au prezentat, luni, în Deşteptarea un top al celor mai amuzante perle găsite de profesorii corectori în lucrările de la proba scrisă la Limba şi Literatura Română de la examenul de Bacalaureat 2014.

1. ‘Secvenţa dată reprezintă viziunea şi atitudinea revoltătoare a personajului narator cu privire la bani’.

2. ‘Mihai Eminescu este primul nostru poet naţional român din literatura română ce valorifică în profunzime trăirile sentimentale faţă de Veronica Micle, transmiţându-ne în diferite opere ale sale’.

3. ‘Poezia Luceafărul are iniţialele unui basm’.

4. ‘În strofele 8-15 ilustrează dragostea profundă a Luceafărului care îşi doreşte cu disperare să fie muritor, rugându-se de regele apelor să-i redea această dorinţă’.

5. ‘În secvenţa III fata, Cătălina, îl cunoaşte pe Cătălin (băiat obrajnic) ce o seduce în mireasmele lui’.

6. ‘Pe când Luceafărul se roagă să poată obţine libertatea să fie pământean, Regele apelor îi arată că sacrificiul pe care îl face din dragoste nu se merită prezentându-i feţele celor doi îndrăgostiţi la umbra copacului’.

7. ‘Tema operei Floare albastră este iubirea împletită cu natura, astfel se creiază un romantizm eminescian’.

8. ‘Luceafărul face parte din cultura eminesciană autorul fiind Mihai Eminescu’.

9. ‘Luceafărul se duce la Demiurg să-i ceară să fie muritor şi să trăiască iubirea ce o are pentru Cătălina. Însă Demiurgul refuzând ceea ce i-a spus Luceafărul spunând: – De ce vrei să te duci pe Pământ, când iubirea ta e cu altcineva? Luceafărul nu-i vine să creadă ochilor când vede că la un copac se află Cătălina cu alt băiat pe nume Cătălin tinându-se în braţe şi declarându-şi iubire’.

10. ‘Riga Crypto face parte din lumea ciupercilor, iar Lapona Enigel este făptura venită de sus. Amândoi se privesc inferior în măsura în care nu au putut ajunge iubirea absolută. Universul şi nici natura nu au luptat ca cei doi să rămână împreună’.