BAC 2014: 104 elevi au obtinut media 10

Potrivit Ministerului Educației, cel mai ridicat nivel de promovare s-a înregistrat în Brăila, unde au trecut examenul maturității aproape 80 la sută dintre candidați. La polul opus, s-au aflat elevii din Ilfov.

La examenul de bacalaureat din acest an, 104 elevi au reușit să ia zece pe linie. Cea mai mare rată de promovare s-a înregistrat în județul Brăila, unde peste 77% dintre elevi au avut medii peste 6. Promovabilitatea a fost de sută la sută la un singur liceu, e vorba de Colegiul Național «Nicolae Bălcescu».

Urmează județele Cluj și Iași, cu o rată de promovare de peste 70 %. În Cluj, 3 licee au avut promovabilitate sută la sută: «Avram Iancu», «Nicolae Bălcescu» şi «Zsigmond Janos», iar în alte trei a existat câte un singur candidat picat.

La polul opus, cel mai scăzut nivel de promovare s-a înregistrat în Ilfov de aprope 28%, în Giurgiu cu 10 procente mai mult și în Teleorman de 44%. De altfel, în Teleorman, a existat și un liceu unde niciun candidat nu a luat bacalaureatul. E vorba de Liceul «Andrei Șaguna» din localitatea Botoroaga.

Rezultatele finale în urma contestațiilor, se vor afișa pe 11 iulie.

La bacalaureat, au participat 150.000i de elevi, iar peste 10.000 au lipsit. Potrivit Ministerului Educației, 275 de candidați au fost eliminați din examen, după ce au încercat să copieze.