Confidenţialitate

”Babyteeth: Prima iubire”, filmul câștigător al Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF, se vede și la București

”Babyteeth: Prima iubire”, filmul câștigător al Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF, se vede în avanpremieră la București marți, 15 septembrie, de la ora 20:00, la Teatrul de Vară Herăstrău în cadrul Itinerama.

”Babyteeth: Prima iubire” o aduce pe marile ecrane din România pe actrița Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects, în rolul unei adolescente care la 16 ani trăiește ultimele faze ale unei boli incurabile și miracolul primei iubiri.

Sub privirea neputincioasă a celor doi părinți, Milla îl aduce acasă pe Moses (Toby Wallace – ”Boys in the Trees”, ”Romper Stomper”), un traficant de droguri de 23 de ani, alături de care învață să trăiască fiecare zi a vieții ca și cum ar fi ultima.

Ce ar fi putut fi un dezastru pentru familie se transformă într-o lume în care poți vedea lucrurile bune din haosul nemaipomenit al vieții. Babyteeth explorează cu încântare ”ce bine e să nu mori încă și cât de departe putem merge în numele iubirii”, după cum declară regizoarea Shannon Murphy: ”Ambiția mea legată de Babyteeth a fost să găsesc un limbaj cinematic care să se potrivească tonului deosebit, ireverențios și sentimental din scenariul isteț al Ritei Kalnejais. Am fost inspirată de provocarea de a armoniza această dualitate umor – durere în fiecare cadru al filmului. Nu putea fi loc de ezitări în abordarea mea, menită să o prezinte cât mai autentic pe protagonista noastră, Milla, care, la nici 16 ani, e în punctul în care se simte cea mai vie, deși își înfruntă brusc propria mortalitate.”

În rolurile celor doi părinți îi regăsim pe Essie Davis (”The Babadook”, ”Game Of Thrones”, ”Miss Fisher’s Murder Mysteries”) și pe Ben Mendelsohn (”Bloodline”, ”Animal Kingdom”, ”The Dark Knight Rises”, ”The Outsider”).

Debutul australienei Shannon Murphy are la bază o piesă de teatru scrisă de Rita Kalnejais, care a făcut și adaptarea pentru film.

”Babyteeth: Prima iubire” va fi lansat în cinematografele din România pe 25 septembrie.