Azi se împlinesc 3 ani de la moartea Mădălinei Manole

‘Fata cu părul de foc’ a lansat mai multe albume care i-au adus foarte mulţi fani, printre care ‘Fată dragă’ pentru care a obţinut discul de aur, ‘Ei, şi ce?’, ‘Trăiesc pentru tine’, ‘Cântă cu mine’ şi ‘Dulce de tot.

Pe 14 iulie 2010 a încetat din viaţă cântăreaţa, compozitoarea şi instrumentista Mădălina Manole, pe numele ei real Anca Magdalena Mircea. Ea s-a sinucis ingerând furadan.

În anii 90, tevista ‘7 Extra’ o apreciază drept ‘Patricia Kaas a României’. Este şi perioada ei de glorie în care este invitată la TV, posturile de radio îi difuzează piesele iar fanii îi sunt aproape. Şocul ultimilor ani, când ea nu a mai fost constant în atenţia publicului, pare să fi fist şi motivul pentru care Mădălina Manole a decis să-şi ia viaţa.

Mădălina Manole a terminat Şcoala de controlori trafic aerian Băneasa şi a lucrat vreme de 4 ani în acest domeniu. Între 1982 şi 1985, a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa Mihaela Runceanu – Ionel Tudor. Împreună cu Ştefania Ghiţă a fondat duetul Alfa şi Beta, cu care a participat la spectacolele Cenaclului Flacăra.

După moartea artistei au existat multe speculaţii privind condiţiile în care s-a produs dispariţia ei. Luna trecută, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins cererea părinţilor Mădălinei Manole de a redeschide dosarul, spunând că nu există probe în acest sens.

Părinţii artistei declaraseră că moartea este suspectă şi ceruseră redeschiderea sa.