Începe Carnavalul de la Veneția, ajuns la ediția cu numărul 855

Măşti din Commedia dell’Arte şi costume somptuase de epocă, banchete şi baluri elegante în palate, parade şi distracţie nebună pe străzi, artificii şi serenade din gondole vor inunda Veneţia cu buna dispoziţie a carnavalului.

Între 11 februarie şi 28 februarie 2017, vor veni la Veneţia în căutarea distracţiei sute de mii de oameni din toată lumea.

Festivităţile de deschidere şi cele de închidere ale carnavalului sunt cele mai aglomerate.

O tradiţie foarte veche a momentului de deschidere este „Zborul îngerului” din Piaţa San Marco.

Personajul care întruchipează un înger „zboară” de pe Turnul Campanile pe deasupra mulţimii adunate în piaţă şi a cortegiul de personaje istorice, în frunte cu Dogele şi soţia acestuia.

Pentru ultima zi, care este cea mai veselă din întreg Carnavalul, sunt lăsate cele mai inedite evenimente.

Sunt procesiuni cu torţe aprinse către Piaţa San Marco, inima festivităţilor, unde în cele din urmă o imensă efigie a celei mai cunoscute măşti veneţiene, Pantalone, este aşezată între cele două coloane din capătul Piazzetei San Marco care dă spre lagună şi arsă. În acest timp mulţimea scandează: „Pleacă! Pleacă! Carnavalul pleacă!” şi clopotele bisericii San Francesco della Vigna anunţă sfârşitul Carnavalului şi începutul Postului Paştelui.

Carnavalul are în fiecare an o tema pe care o respectă toate balurile, banchetele, concertele, paradele sau concursurile.

Şi programul este foarte divers, de la concursul pentru cea mai frumoasă masca a unui copil, până la cel mai exclusivist banchet la care biletul de intrare costă sute de euro şi trebuie rezervat cu mult timp înainte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS