Avocatul valcean denuntat de fratele lui Bercea Mondial a fost trimis in judecata (AUDIO)

E acuzat de trafic de influenţă, după ce a cerut bani pentru a interveni în anumite dosare folosindu-se de numele fratelui său, magistrat la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit procurorilor, avoctaul Bogdan Mitrache i-a cerut 20.000 de euro fratelului lui Bercea Mondial, Vasile Anghel zis Amar Generalu pentru a-i obţine o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta este acuzat de delapidare.

Avocatul s-a folosit de numele fratelui său, magistrat la Curtea de Apel. Este vorba de dosarul în care Vasile Anghel, este acuzat că, alături de alte persoane, a falsificat mai multe documente cu privire la furnizarea de produse şi servicii unor primării din Dolj, documente cu care au obţinut zeci de hotărâri judecătoreşti cu formulă executorie, punându-se popriri pe conturile primăriilor.

Fratele lui Bercea Mondial i-a dat avocatului o mie de euro, după care a anunţat oamenii legii. Bogdan Mitrache a fost prins în flagrant în timp ce primea 9 mii de euro mită.

În luna mai avocatul se autodenunţase pentru trafic de influenţă după ce a fost ameninţat şi şantajat de alte persoane de etnie romă cărora le-a promis că le va ajuta prin intermediul fratelui său cu o hătărâre judecătorească favorabilă. Aceştia au fost condamnaţi şi i-au cerut avocatului cei 37.500 de euro pe care i-au dat.