Avocatul teroristului Salah Abdeslam va da în judecată un procuror francez

Avocatul teroristului îl va da în judecată un procuror francez pentru divulgare de informaţii confidenţiale. Este vorba despre informațiile prin care teroristul a confirmat intentiile sale de a se arunca în aer în stadionul Stade de France. Avocatul teroristului l-a acuzat pe procurorul Francois Molins că a violat confidenţialitatea anchetei penale povestind presei declarațiile făcute în timpul audierilor cu procurorii belgieni de la Bruxelles.

”Nu pot să permit ca acest lucru să treacă nepedepsit”, a precizat avocatul lui Abdeslam.

În prezent, Abdeslam, capturat vineri in Belgia, se afla in custodia autoritatilor din Bruges. Franța vrea ca teroristul responsabil pentru atacurile simultane din Paris, soldate cu 130 de morti, să fie extrădat cât mai repede.

Pe de altă parte, Franţa întăreşte controlul la graniţe după capturarea teroristului implicat în atacurile de la Paris, din noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

De altfel, Interpolul a cerut întărirea controlului la graniţe, avertizând că mai mulţi suspecţi de terorism din statele europene ar putea să fugă în Siria după arestarea lui Abdeslam.