Confidenţialitate

Avocatul Poporului vrea ore de Educație Rutieră în grădinițe și școli

Avocatul Poporului îi cere Ministerului Educației să introducă ore de Educație Rutieră la grădiniță și la școală și să asigure, în unități de învățământ specializate, pregătirea celor care doresc să obțină permisul auto.

Pentru a crește siguranța în trafic, Renate Weber propune și montarea de radare fixe între localități și în zonele intens circulate.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a explicat, printr-un comunicat, că e nevoie de măsuri urgente pentru a crește siguranța în trafic, mai ales că România se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul accidentelor de circulație grave.

Iar primul pas ar fi educația rutieră de la vârste fragede, adică încă de la grădiniță, ar trebui să fie materie obligatorie prevăzută în programa școlară. În plus, Avocatul Poporului solicită Ministerului Educației să asigure, în școli specializate, pregătirea necesară tinerilor care intenționează să obțină carnetul de șofer. Renate Weber a lansat un apel și către Ministerul Sănătății, care ar trebui să acorde o atenție deosebită modului în care se face examinarea medicală a celor care dau examen pentru permisul auto.

În plus, recomandă Avocatul Poporului, pe ambalajul medicamentelor ar trebui să existe un semn distinctiv care să indice că acel tratament este contraindicat celor care se urcă la volan.

Tot pentru a reduce numărul accidentelor rutiere, Renate Weber insistă să fie montate parapete în zonele abrupte și radare fixe între localități, pe autostradă și la intrarea în localități, în zonele intens circulate. Nu în ultimul rând, solicită avocatul Poporului,  Ministerul Transporturilor ar trebui să se ocupe urgent de repararea drumurilor, a podurilor și a pasajele rutiere degradate.