Avocatul Diavolului: Tudorel Toader, diavolul cu care te faci frate…Dar te faci? – VIDEO

Săptămâna a fost marcată de circul neverosimil pe care ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-a făcut după declanșarea procedurii de revocare a Procurorului General, susținând că Augustin Lazăr a ocupat funcția, în 2016, strecurând la dosarul trimis decidentului ultim, președintele Klaus Iohannis, o rezoluție de neîncepere a urmăririi penale asupra primarului Klaus Iohannis.

Ordonanța respectivă ar fi fost semnată chiar de Lazăr, viitorul procuror general am înțeles noi toți, pentru a se dovedi ulterior că era vorba de un alt procuror Lazăr, Cristian Lazăr, și că o astfel de rezoluție nici nu avea cum să ajungă la dosarul de candidatură al domnului Augustin Lazăr.

Aruncați la coș toate scrisorile pierdute, nopțile furtunoase și dandanelele lui Caragiale, domnul Tudorel Toader rescrie tragi-comedia politicii românești la un nivel al inepției cât munții Carpați, ca să parafrazez și eu alt clasic în viață.

Dar nu asta mai contează acum și nu credibilitatea domnului Toader o vom judeca noi azi. Sau, cel puțin, nu doar credibilitatea!

Tot în această săptămână, domnul Toader a scăpat de o moțiune în Parlament, orchestrată după toate aparențele chiar de Liviu Dragnea, căci, deja nu mai e un secret pentru nimeni, diavolului nostru de astăzi, Tudorel Toader, îi vrea pielea ăl mai mare și mai rău, șăfu de la GIO… cel mai probabil pentru că Toader blochează ordonanța de amnistie și grațiere de care Liviu Dragnea încă mai are nevoie pentru a scăpa de condamnările trecute, prezente și, destul de probabil și viitoare.

Alegerea dumneavoastră de azi va fi așadar una dificilă. Nu vă cerem să-l condamnați sau să-l achitați pe ministrul Tudorel Toader pentru golănia de a fi declanșat revocarea procurorului general în baza unei confuzii de nume, fie ea și una intenționată, vă cerem să țineți cont de momentul politic și să stabiliți dacă Toader ar trebui mătrășit în această situație în care eliberarea postului de ministru al Justiției i-ar permite lui Dragnea să-și pună acolo un om al lui, credincios, cinic și degrabă dătătoriu de amnistie și grațiere…

Alegeți, așadar, dacă Tudorel Toader ar trebui demis acum, cu toate riscurile, pentru că fapta lui este de neimaginat pentru demnitatea pe care o ocupă, sau dacă Tudorel Toader ar trebui deocamdată să rămână, pentru că o fi rău cu rău, dar în actuala situație, este aproape sigur, va fi mai rău fără rău.

De la 13:15, vineri, Vlad Petreanu și Moise Guran intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. 

La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul!

Vlad Petreanu și Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599 sau comentând direct în acest articol de pe europafm.ro.