AVOCATUL DIAVOLULUI: Simona Halep, în finala de la Roland Garros

Joi seara, Simona Halep a trecut pentru a doua oară în carieră în finala de la Roland Garros, după ce a câștigat meciul cu sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, în semifinalele turneului de la Roland Garros.

După o perioadă în care mulți au început să se îndoiască de șansele Simonei Halep de a mai avea rezultate răsunătoare în competiții majore, jucătoarea de tenis  Simona Halep va juca finala la Roland Garros .

Ea va juca în finală cu Jelena Ostapenko, care a trecut de Timea Bacsinzky.

Simona Halep a câștigat primul set al meciului cu 6-4. Diferența a fost făcută de break-ul realizat în game-ul al treilea. Al doilea set însă a revenit jucătoarei Karolina Pliskova. Al treilea set, cel decisiv, a fost unul disputat până în ultimele minute.  6-4, 3-6, 6-3 a fost scorul  meciului care a durat două ore și patru minute.

În finala programată sâmbătă, Simona Halep se va confrunta cu o jucătoare mai slab cotată decât ea, letona de doar 20 de ani Jelena Ostapenko, numărul 47 în ierarhia profesionistă, învingătoare tot joi, în cealaltă semifinală, în fața elvețiencei Timea Bacsinszky.

Simona Halep a mai jucat pentru trofeul Grand Slam-ului parizian acum doi ani, când a cedat în fața rusoaicei Maria Şarapova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.