Avocatul Diavolului: Klaus Iohannis şi noul premier, Vasilica Viorica Dăncilă

Astăzi îl judecăm pe Klaus Iohannis, președintele României, pentru modul în care a desemnat drept prim-ministru prima propunere făcută de PSD, adică pe doamna Vasilica Viorica Dăncilă.

Anunțul a fost făcut miercuri, la doar două ore după încheierea consultărilor cu partidele parlamentare, la Cotroceni.  Klaus Iohannis a anunțat că a decis să mai acorde o șansă PSD pentru a demonstra că poate guverna în interesul națiunii.

O fi fost o ironie neprinsă de opinia publică, dar reacția acesteia – cel puțin pe rețelele sociale, a fost destul de vehementă. Unii dintre simpatizanții președintelui s-au declarat dezamăgiți sau de-a binelea trădați de ceea ce ei au perceput drept o capitulare a președintelui în fața unui abuz politic cu repetiție comis de PSD.

Alții, în schimb, au observat că refuzul desemnării doamnei Dăncilă ar fi putut duce la un abuz politic și mai mare – adică la o suspendare a președintelui și, pe durata acestei suspendări, la tot soiul de acte ale președintelui interimar, adică domnul Tăriceanu.

Cum, necum, Klaus Iohannis este diavolul acestei săptămâni, iar dumneavoastră va trebui să decideți azi dacă a procedat corect sau a greșit când a desemnat-o pe Vasilica Viorica Dăncilă drept prim-ministru al României.

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.