Confidenţialitate

Avocatul Diavolului: Demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi – VIDEO

Punem azi în discuție oportunitatea demisiei șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, având în vedere valul de achitări din ultima vreme în unele dosare grele ale Direcției.

În 2017, de pildă, au fost achitați următorii:

Dan Radu Rușanu, fost șef al Autorității de Supraveghere Financiară, care a și stat în arest 7 luni, acuzat de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la abuz în serviciu. Achitat în iunie 2017.

Laura Chițoiu, soția fostului ministru al Finanțelor, fost director în cadrul ASF, auzată de abuz contra intereselor publice. Achitată în iunie 2017.

Laura Vicol, avocată a fostei șefe DIICOT, Alina Bica, acuzată de favorizarea infractorului și fals în acte. Achitată în octombrie 2017.

Vasile Blaga, fost ministru și copreședinte al PNL, acuzat de luare de mită și trafic de influență. Achitat în primă instanță, la Tribunalul București, în octombrie 2017.

Dosarul Liei Olguța Vasilescu, fost primar al Craiovei, acum ministru al Muncii, retrimis în mod repetat de judecători înapoi la DNA pentru refacerea urmăririi penale.

Seria achitărilor în dosarele grele ale DNA a continuat și anul acesta.

Ludovic Orban, actualmente președinte al PNL, acuzat de infracțiuni asemănătoare, achitat în primă instanță la începutul anului 2018.

Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE și președinte al Senatului, achitat acum 3 zile, în primă instanță, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă.

Victor Ponta, fost președinte al PSD și fost prim-ministru, acuzat de spălare d ebani și evaziune fiscală, achitat recent în primă instanță, alături de colegul lui, Dan Șova, fost
ministru al Transporturilor.

Mai am aici o listă lungă de achitări ale unor politicieni mai puțin cunoscuți, dar cu diverse funcții cu greutate în administrație, dar nu îi dau citire, ca să nu încarc emisiunea inutil.

Aș nota, însă, că Şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu sunt acum urmăriţi penal pentru falsificarea unor probe folosite ulterior în acuzarea unor
suspecți.

Justifică aceste rezultate slabe, în instanțe, o demisie a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi? Mai e credibilă lupta anticorupție din România?

La Europa FM, vineri, de la 13:15, Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu intră în rolurile a doi ”avocați” aflați pe poziții opuse, dar te lasă pe tine să decizi ce este mai bine. La Avocatul Diavolului tu ești judecătorul, tu ai controlul!

Vlad Petreanu și Cristian Tudor Popescu vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/10160479072000581/