Confidenţialitate

Avocatul Diavolului, cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea: Să se întoarcă la școală copiii sau nu? – VIDEO

Avocatul Diavolului va judeca posibilitatea ca autoritățile române să reia cursurile școlare după data de 15 mai, când este așteptată ridicarea parțială a restricțiilor generate de epidemia de coronavirus.

Până la această oră nu este luată o decizie, dar ea va apărea în zilele următoare, în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri. Statul român analizează astăzi două scenarii în ce privește viitorul anului școlar. Primul dintre ele are în vedere închiderea anului școlar doar cu ore online. Al doilea caută o modalitate de întoarcere fizică a copiilor în școli.

Ministrul Educației a anunțat că va hotărî doar după consultarea specialiștilor din Ministerul Sănătății. Secretarul de stat, Horațiu Moldovan spune că o decizie nu s-a luat până acum. Dar premierul Orban a declarat joi că după data de 15 mai copiii și cadrele didactice vor primi măști gratuit, dând de înțeles astfel că mai devreme sau mai târziu, o parte din copii va ajunge școală. Măsura este criticată de primarul Capitalei, dar și de unii părinți.

Sunteți de acord cu întoarcerea fizică a copiilor în școli după data de 15 mai? Sau ar trebui ca anul școlar să se închidă cu ajutorul cursurilor online?