Avocatul Diavolului, cu Vlad Petreanu și Cătălin Striblea: Epidemia de coronavirus crește. Sunt necesare măsuri dure din nou?

În România, numărul noilor cazuri de coronavirus oscilează de la o zi la alta, dar, în medie, rata infectărilor este în mod clar crescătoare de o lună încoace. Ieri, de pildă, au fost înregistrate 460 de noi cazuri de Covid-19, un nivel care nu mai fusese atins din luna aprilie. De altfel, numai de 3 ori până acum, de la începutul pandemiei, în România s-au înregistrat mai mult de 460 de cazuri noi într-o singură zi, un fapt care descrie destul de bine seriozitatea situației în care ne aflăm.

La jumătatea lunii mai curba era în scădere și aveam cam 150-170 de cazuri noi de la o zi la alta. Totul părea a merge spre bine. Apoi ne-am relaxat și numărul de cazuri a început să sporească.

Diferite autorități medicale au început să lanseze avertismente destul de îngrijorate. Profesorul Rafila spune că “ar trebui măcar în al 12-lea ceas să ne revenim și să respectăm – și să îndemnăm și pe alții să respecte – aceste reguli” – adică regulile de igienă, de distanțare socială, purtarea măștii. De la Timișoara, doctorul Musta propune să fie carantinate și izolate din nou zonele-focar din țară, unde a explodat numărul de cazuri.

Ce credeți că ar trebui să facem mai departe? Să continuăm pe aceeași linie a relaxării sau să impunem, treptat, măsuri mai dure care, să sperăm, vor opri boala?

Vlad Petreanu și Cătălin Striblea vă așteaptă la Avocatul Diavolului la 0372 069 599, de la 13:15.

Epidemia de coronavirus crește. Sunt necesare măsuri dure din nou?

Epidemia de coronavirus crește. Sunt necesare măsuri dure din nou?Vlad Petreanu și Cătălin Striblea vă așteaptă la Avocatul Diavolului la 0372 069 599.https://www.europafm.ro/avocatul-diavolului-cu-vlad-petreanu-si-catalin-striblea-epidemia-de-coronavirus-creste-sunt-necesare-masuri-dure-din-nou/

Posted by Radio Europa FM on Friday, 26 June 2020