Aviz de incepere a urmaririi penale pe numele fostilor ministri Varujan Vosganian si Ion Ariton

Senatorii din comisia juridică au avizat astăzi cererea Parchetului General de încuviințare a începerii urmăririi penale.

Un raport în acest caz fusese deja întocmit, dar votul a fost reluat după ce Varujan Vosganian și Ion Ariton au insistat să le fie ascultate punctele de vedere. Nu i-au convins însă pe colegii lor să respingă solicitarea venită de la Parchet. (AUDIO)

Înainte de a fi audiat în comisia juridică, senatorul PNL Varujan Vosganian a spus că nu are temei legal cererea de începere a urmăririi sale penale. (AUDIO)

Fostul ministrul al Economiei, Varujan Vosganian este acuzat, în dosarul Gaze Ieftine, de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare. Grație unor documente semnate de ministrul Vosganian, patronul Interagro, Ioan Niculae ar fi primit gaze la preț subvenționat.

Ion Ariton este acuzat de abuz în serviciu și folosirea influenței pentru a obține foloase necuvenite. În perioada în care a deținut funcția de ministru al Economiei, el ar fi obligat mai multe companii de stat să sponsorizeze Gala Bute.