Zi de doliu naţional în Ucraina după accidentul aviatic din Iran

Aproape 180 de persoane care se aflau într-o aeronavă de linie ucraineană au murit după ce aceasta s-a prăbuşit în apropiere de Teheran.

Raportul iniţial al anchetei arată că avionul a luat foc înainte de contactul cu solul.

Anchetatorii iranieni spun că avionul care s-a prăbuşit la scurt timp după decolare de pe aeroportul din Teheran era în flăcări încă în timp ce se afla în aer.

Raportul iniţial făcut de aviaţia civilă iraniană citează martori aflaţi la sol şi într-o aeronavă care zbura la mare altitudine. De altfel imagini cu aeronava în flăcări au apărut şi pe reţelele de socializare.

Raportul mai arată că avionul Boeing a anunţat că se confruntă cu o problemă tehnică şi a încercat să se îndrepte către un aeroport din apropiere înainte de a se prăbuşi.

Problema tehnică nu este precizată. Surse citate de Reuters spun că există dovezi că unul dintre motoarele avionului era supraîncălzit.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că ia în considerare mai multe cauze posibile ale accidentului aviatic şi a cerut oamenilor să se abţină de la speculaţii şi teorii ale conspiraţiei.

Cetăţeni din 7 ţări au murit în accident. Cei mai mulţi erau iranieni şi canadieni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS