Confidenţialitate

Avionul EgyptAir prăbușit în Mediterană: Cutia neagră a fost detectată

Biroul de Anchetă şi Analiză din Franța a confirmat că semnalul uneia dintre cele două cutii negre ale avionului EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană în urmă cu 12 zile a fost detectat de Marina franceză.

Cutia neagră va putea fi însă recuperată abia săptămâna viitoare, anunță BFMTV.

„Semnalul unei balize a unei cutii negre a fost detectat de echipamentele societăţii Alseamar, instalate pe nava Marinei naţionale Laplace”, anunță într-un comunicat biroul francez de anchetă.

Pentru a recupera cutia neagră e nevoie de echipamente speciale, de aceea este aștetat un alt vas care va ajunge în zonă abia săptămâna viitoare, a precizat Ministerul Aviaţiei Civile de la Paris.

Și autorităţile egiptene au anunţat că o navă care aparține Marinei franceze a detectat “semnale provenind probabil” de la una dintre cele două cutii ale avionului MS804 EgyptAir.

Avionul care se deplasa pe ruta Paris-Cairo s-a prăbuşit pe 19 mai în Marea Mediterană. 66 de persoane erau la bord.

Până acum anchetatorii nu pot spune care a fost cauza prăbușirii, fiind în continuare luate în calcul mai multe ipoteze. Ei speră să primească răspunsuri după ce vor intra în posesia cutiilor negre.

Avionul a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a ieşit din spaţiul aerian grec şi a intrat în cel egiptean.

Cairo merge pe ipoteza unui atentat teroris, susținând că avionul a fost mai degrabă doborât într-un atac terorist decât că s-a prăbuşit din cauza unei defecţiuni tehnice.