Confidenţialitate

Avion suspect de contrabandă, oprit de grănicerii ucraineni cu un MIG 29

Grănicerii ucrainieni au ridicat un MIG-29 pentru a forța aterizarea unui avion al contrabandiștilor de țigări. Avionul se întorcea din România, unde nu apucase să aterizeze.

Patru persoane au fost reținute. Grănicerii din Ucraina au depistat un zbor ilegal al unei aeronave An-2 care a survolat regiunea Ivano – Frankivsk şi au raportat incidentul Unității de Apărare a Forțelor Aeriene din Ucraina.

Aeronava zburase din Ucraina în România și înapoi, după cum s-a menționat pe site-ul Serviciului de Stat al Grănicerilor din Ucraina.

Atunci au ridicat de la sol un MIG-29 pentru a forta aterizarea avionului de mici dimensiuni. Patru persoane au fost reținute chiar dacă acestea au încercat sa fuga, declara purtătorul de cuvânt al Poliției de frontiera Suceava. Ilie Poroch Serițan susține pentru Europa FM că autoritățile ucrainene au fost alertate de cele române după ce grănicerii români observaseră avionul în aer. Totodată, oficialul român susține că până ce avionul să facă cale întoarsă către Ucraina, Poliția de frontieră alertase deja centrul de comandă  de la Balotești.

Cei patru au fost audiati şi sunt suspectați că ar fi făcut trafic cu ţigări, cu toate ca autorităţile din Ucraina nu au găsit la bordul avionului marfă de contrabanda. Deocamdată oamenii legii din țara vecină au deschis proceduri penale doar cu privire la încălcarea re­gulilor zborurilor internaționale.

 

Mica Șvab

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.