Avion deturnat în Cipru: Majoritatea pasagerilor au fost eliberați

Majoritatea pasagerilor avionului EgyptAir deturnat în această dimineață ar fi fost eliberați potrivit informațiilor publicate de compannia aeriană pe contul său de Twitter.

La bord se aflau 55 de pasageri plus membrii echipajului, iar în avionul aflat acum pe pista aeroportului din Larnaca s-ar mai afla cinci pasageri străini și cei 7 membrii echipajului.

De asemenea, într-un comunicat postat în urmă cu doar câteva minute pe contul său de Twitter, compania egipteană anunță că autoritățile încă negociază cu răpitorii.

Avionul Airbus 320 care mergea de la  Alexandria la Cairo a fost deturnat în această dimineață.

Presa cipriotă scrie că bărbatul înarmat l-a ameninţat pe comandantul cursei EgyptAir la scurt timp după decolarea de la Alexandria, cu destinaţia Cairo. El le-a cerut piloţilor să devieze traseul aeronavei, un către Cipru.

Aviația israeliană a ridicat mai multe avioane de lupte pentru ca aeronava să nu intre în spațiul său aerian.

Comandantul zborului EgiptAir a luat legătura cu turnul de control şi a cerut permisiunea de a ateriza de urgenţă la Larnaca. A primit autorizaţia 20 de minute mai târziu.

Agenţia de presă Reuters citează surse din poliţie şi din aviaţia civilă, potrivit cărora atacatorul acţionează singur. Pe de altă parte, presa locală a vehiculat ideea că acesta ar face parte dintr-un comando.

Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă au înconjurat aeronava.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS