Confidenţialitate

Avioane Ryan Air, reținute la sol din cauza unor fisuri

Compania Ryan Air a reținut la sol cel puțin 3 avioane – model Boeing 737 – din cauza unor fisuri între aripă și fuselaj.

Astfel de probleme au fost constatate și de alte companii care folosesc acest model de avion, dar Ryan Air nu a dezvăluit publicului câte aeronave sunt afectate.

Din 3 octombrie și până acum, 50 de avioane din toată lumea au fost reținute la sol pentru verificări, după ce s-a constatat că au apărut fisuri la aeronavele model Boeing 737.

Compania irlandeză Ryan Air deține cea mai mare flotă de avioane tip Boieng 737 și a refuzat să confirme câte avioane sunt afectate – scrie publicația britanică The Guardian.

Jurnaliștii dezvăluie că avioanele reținute la sol au mai mult de 15 ani vechime, iar două dintre ele se află, în prezent, într-un centru de reparații din sudul Californiei. Un al treilea avion ar fi într-un depozit, al aeroportului Stansted din Londra.

Ryan Air a anunțat că vârsta medie a avioanelor Boieng 737 este de 6 ani și jumătate.

Compania a menționat că nu se așteaptă ca acest ‘’număr minuscul de constatări să aibă vreun impact asupra operațiunilor sau disponibilității flotei.

De altfel, un specialist în inginerie aerospațială citat de publicația The Guardian a spus că prezența fisurilor între aripă și fuselaj nu ar fi o amenințare pentru siguranță, cât timp companiile aeriene verifică avioanele. Acesta a precizat că aeronavele sunt proiectate să tolereze micile fisuri, fără a fi afectată siguranța zborului.