Confidenţialitate

Avertizări de precipitații însemnate cantitativ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, avertizări de precipitații însemnate cantitativ pentru mai multe zone ale țării.

Un cod galben vizează, în intervalul 20 noiembrie (ora 10:00) – 21 noiembrie, (ora 10:00), Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum şi zonele montane aferente, până la altitudini de 1.700 m.

Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp. Temporar va ploua şi în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea şi Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

Un al doilea cod galben, valabil în perioada 21 noiembrie (ora 5:00) – 21 noiembrie (ora 18:00), anunță ninsori moderate cantitativ.

Local, la altitudini în general de peste 1500 m din Carpaţii Meridionali, precum şi în Carpaţii Orientali şi în jumătatea nordică a Moldovei, va ninge moderat cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. În zona deluroasă şi montană a Moldovei, precum şi în Carpaţii de Curbură trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi izolat se va depune polei.