Averea lui Mugur Isarescu supusa la control

Împrumutul a fost menționat în declarația de avere din 2007, iar în declarațiile următoare ar apărea doar suma, fără să fie menționată banca.

Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu susține că inspectorii de integritate nu vor găsi nimic ilegal:

Pe de altă parte, tot Suciu susține că organizația neguvernamentală care a sesizat ANI i-ar aparține avocatului Gheorghe Piperea, cel care a reprezentat în instanță mai mulți clienți care au avut procese cu băncile.

În declarația de avere postată pe site-ul Băncii Naționale, Mugur Isărescu a menționat un apartament în Sectorul 1 din București, o casă de vacanță la Drăgășani și încă un imobil în comuna Gruiu din județul Ilfov.

De asemenea, mai deține un autoturism și o barcă cu motor, bijuterii în valoare de peste 60 de mii de euro și o colecție numismatică ce depășește valoarea de 40 de mii de euro.

Guvernatorul BNR mai deține conturi bancare în diverse valute, la mai multe bănci.

La începutul anului, jurnaliștii i-au atras atenția lui Mugur Isărescu asupra unui credit luat în anul 2006 de la Volksbank, de care guvernatorul BNR ar fi uitat.

La vremea respectivă, împrumutul de aproximativ 700 de mii de lei era menționat în declarația de avere, iar în timpul unei conferințe de presă, guvernatorul BNR a spus că nu-și mai aduce aminte de respectivul credit:

Imediat după această declarație, consilierul său, Adrian Vasilescu, a explicat că împrumutul respectiv a fost luat în 2006 de la Volksbank, dar un an mai târziu a fost mutat la o altă bancă.

Astfel că Mugur Isărescu a reținut banca unde a plătit creditul, și nu instituția de unde l-a contractat.