Avem nevoie de pașaport pentru a călători în Regatul Unit după Brexit?

Mâine este ultima zi a Marii Britanii în Uniunea Europeană. Ce se întâmplă de la 1 februarie: avem sau nu nevoie de pașaport ca să călătorim în Regatul Unit?

Dacă v-ați gândit să vizitați Palatul Buckingham, Roata Mare din Londra, monumentul de la Stonehenge sau orașul în care s-a nascut William Shakespeare – trebuie să știți că puteți călători în Marea Britanie tot cu buletinul şi după 1 februarie – când Regatul Unit va părăsi UE.

Totuși, călătoria cu buletinul în Marea Britanie ar urma să fie valabilă numai până la sfârșitul anului acesta – când expiră perioada de tranziție. După aceasta, Marea Britanie ar putea cere pașaportul sau chiar vize. Nu ştim încă, se va negocia.

În cazul în care vreți să ajungeți în Marea Britanie cu mașina, puteți conduce fără grijă cu permisul eliberat în România și după 1 februarie. Ca şi până acum, şi după Brexitul oficial trebuie să aveți cu voi dovada că mașina este asigurată.

Sigur v-ați întrebat dacă, în Marea Britanie fiind cu un abonament românesc, o să plătiți mai mult pentru roaming ori dacă vreţi să încărcați o poză pe Instagram sau Facebook: tarifele de roaming rămân la fel după 1 februarie, întreg anul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS