Confidenţialitate

Avarie de proporţii: Zeci de mii de gălăţeni au rămas fără curent electric şi fără apă

Joi dimineaţă, mii de locuitori ai Galațiului au rămas fără curent electric, dar şi fără apă deoarece avaria a afectat şi o staţie de pompare a apei.

Problema a apărut chiar în timp ce oamenii se pregăteau să plece la serviciu.

Am rămas fără curent, apoi şi fără apă. Stăm ca şoarecii în case, nu putem să ne spălăm, să ne îmbrăcăm. Nimeni nu răspunde la dispeceratele de urgenţă. Am aflat de pe Facebook că sunt probleme la reţeaua electrică ceea ce a afectat şi reţeaua de apă”, s-a plâns Răzvan, unul dintre gălăţenii afectaţi de avaria uriaşă.

Echipamentele au fost repornite după aproximativ o oră, dar cetăţenii mai au de aşteptat până la revenirea serviciilor.

O avarie pe reţeaua de alimentare cu energie electrică a SDEE a afectat funcţionarea Staţiei de Pompare Turnul de Apă. Au fost afectate cartierele: Ţiglina 1 şi 2 (presiune redusă), Mazepa 1 şi 2, Centru-Domnească, Centru-Port, Valea Oraşului, Traian Nord. Între timp Staţia de Pompare Turnul de Apă a fost realimentată cu energie electrică iar pompele au fost repornite. Se lucrează la umplerea instalaţiei. Presiunea va fi mai scăzută la început; calitatea apei (turbiditatea) va avea de suferit pentru scurt timp, aşa că vă sfătuim să aveţi răbdare până facem spălările în reţea”, au anunţat pe Facebook, reprezentanţii societăţii Apă Canal.

Problemele vor fi remediate pe parcursul acestei zile.