Confidenţialitate

Avantajele şi dezavantajele consumului de lapte

Grăsimea din lactate este una dintre cele mai bogate surse de acid linoleic conjugat (CLA), care ajută la arderea depozitelor de grăsime din corp. Mai mult, laptele integral este o sursă vitală de vitamine liposolubile. O substanţă prezentă în produsele lactate pare să posede capacitatea de a preveni declanşarea diabetului, potrivit unui studiu din 2010, publicat în revista Annals of Internal Medicine.

Acidul trans-palmitoleic este prezent în lapte, brânză, iaurt şi unt, însă nu poate fi sintetizat de corpul uman.

Un studiu realizat pe un eşantion de 3.700 de persoane a relevat faptul că pacienţii cu o concentraţie ridicată de acid trans-palmitoleic în organism beneficiază de o reducere considerabilă a riscului de declanşare a diabetului de tipul 2.

Voluntarii cu cele mai mari concentraţii de acid trans-palmitoleic în organism beneficiază de o reducere cu 60% a acestui risc.

Laptele şi celelalte produse lactate sunt însă bogate în grăsimi şi, atunci când sunt consumate în exces, pot cauza o creştere în greutate a pacientului. Pentru a contracara acest efect, specialiştii americani recomandă produsele lactate degresate şi semidegresate.

În ultima vreme au apărut studii care susţin că, în anumite condiţii, unele lactate pot fi cancerigene. Despre toate aceste studii şi despre efectele consumului de lactate aflaţi de la Dr. Andrei Laslău, specialist în nutriție, în acest weekend, în emisiunea ‘O dimineaţă de milioane’.

Dr. Andrei Laslău vă aşteaptă şi cu alte sfaturi şi informaţii utile pe site-ul www.andreilaslau.ro, dar şi pe pagina sa de Facebook, https://www.facebook.com/drlaslauandrei?ref=ts&fref=ts.