Avancronica finalei Ligii Campionilor

Sâmbătă seară are loc unul dintre cele mai importante evenimente fotbalistice ale anului, finala Ligii Campionilor.

Pe stadionul “Wanda Metropolitano” din Madrid se vor confrunta două echipe engleze: FC Liverpool și Tottenham.

Londonezii sunt pentru prima dată în “ultimul act” al marii competiții, iar “cormoranii” au ajuns a doua oară la rând în finală, după ce anul trecut au cedat cu 3-1 în fața lui Real Madrid.

Liverpool a fost de 5 ori campioană continentală, ultima dată în 2005 la Istanbul, când a revenit spectaculos în fața lui AC Milan. La înfruntările directe din cupele europene Spurs s-a impus doar odată în ultimele 14 meciuri.

La Tottenham ar putea reveni pe teren golgeterul Harry Kane, care a ratat semifinalele cu Ajax Amsterdam din motive medicale.

Din tabăra lui Liverpool este incert brazilianul Firmino. Arbitru va fi slovenul Damir Skomina.

Atmosfera din tribune se anunță “incendiară”, după ce fiecare galerie a primit câte 17.000 de bilete.

Amintim, FC Liverpool a terminat pe locul al 2-lea într-o grupă cu PSG, Napoli și Steaua Roșie Belgrad, în optimi a trecut de Bayern Munchen, în sferturi de FC Porto și în semifinale de FC Barcelona.

Tottenham a fost tot a 2-a în grupă cu Inter Milano, Barca și Eindhoven și apoi le-a eliminat pe rând pe Borussia Dortmund, Manchester City și Ajax.

Finala Champions League vă începe sâmbătă seară la ora 22:00 și va fi transmisă de “Digi Sport”, “Telekomsport” și “Look TV”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS