Autorul atacului de la grădinița din China era bolnav psihic, a murit în deflagraţie

Explozia care a avut loc joi în faţa unei grădiniţe, în China, soldată cu opt morţi, a fost provocată de o bombă artizanală construită de un tânăr care era bolnav psihic şi care a murit în deflagraţie, au anunţat vineri autorităţile locale – potrivit AFP.

”Material exploziv a fost găsit în apartamentul” acestui tânăr în vârstă de 22 de ani, au precizat într-un comunicat autorităţile din Fengxian (est), oraşul în care a avut loc drama.

Explozia, în faţa unei grădiniţe din acest mic oraş din provincia Jiangsu, s-a soldat de asemenea cu rănirea altor 65 de persoane.

Potrivit unor imagini difuzate de presa chineză, mai multe persoane zăceau pe jos după deflagraţie, unele inconştiente şi cu hainele rupte. O femeie strângea în braţe o fată care plângea.

Mai multe publicaţii chineze au scris că explozia a fost provocată de o butelie de gaze naturale folosită într-un restarant de pe stradă.

Vineri, poliţişti care purtau peste încălţăminte echipament de protecţie albastru, anchetau în faţa şcolii, pe care este pictată o frescă cu copii care contemplă Terra.

Un locuitor din zonă a declarat pentru AFP că sute de copii sunt şcolarizaţi în această şcoală şi că victimele sunt în principal persoane care au venit să ia elevi la sfârşitul orelor.

O supravieţuitoare a declarat pentru televiziunea naţională, de pe patul de spital, că porţile şcolii tocmai fuseseră deschise, către ora locală 16.50 (11.50, ora României) atunci când a avut loc explozia. Însă copiii nu începuseră să iasă din imobil.

Femeia, care ţinea un bebeluş în braţe, a declarat că şi-a pierdut cunoştinţa şi că şi-a revenit mai târziu, în timp ce primea îngrijiri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS