Confidenţialitate

Autoritățile lucrează la o variantă de descărcare online a certificatului de vaccinare | AUDIO

Autoritățile lucrează la o variantă prin care cei care au primit serul de imunizare pentru Covid să poată descărca certificatul de vaccinare online.

E nevoie însă de un sistem prin care să poată identifica persoana care cere un astfel de certificat, având în vedere că el conține date cu caracter personal.

Adeverința primită acum de persoanele care s-au vaccinat pentru Covid este redactată în română și engleză și conține, pe lângă nume, doar seria și numărul cărții de identitate, adresa, vârsta și sexul.

Pentru situațiile în care cartea de identitate expiră sau unele instituții și companii din afara țării nu recunosc această dovadă, titularii trebuie să se adreseze Institutului Național de Sănătate Publică.

Șefa INSP, Adriana Pistol, a explicat că se lucrează acum la o variantă prin care certificatul de vaccinare să poate fi descărcat online.

”Trebuie să fim foarte siguri cine accesează datele personale. Se lucrează la un astfel de sistem în care persoana doritoare să ne informeze și noi să-i locul din care poate să-și descarce propria adeverință, pe care numai pe aceea o vede”, spune Adriana Pistol. 

Nu este deocamdată clar când anume va fi disponibil pentru cei care s-au vaccinat să descarce certificatul online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu