Confidenţialitate

Autoritățile iau în calcul impunerea de noi restricții locale, pe zone sau pe orașe | AUDIO

În 24 de ore s-au depistat în țara noastră mai multe îmbolnăviri noi decât în Spania sau Franța.

Cu 555 de noi cazuri Covid-19 raportate miercuri, Romania stabilește un nedorit record: a fost cel mai mare număr de infectari zilnice de la debutul epidemiei la noi.

Situația se poate înrăutăți dacă oamenii nu respectă regulile de prevenție, iar autoritățile ar putea aplica atunci măsuri restrictive locale, a explicat la Europa FM secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat:

Dacă acest curent de negare și de minimalizare a efectului acestui virus continuă, iar dacă măsurile care s-au impus pentru a compensa măsurile de relaxare continuă a nu fi respectate, atunci lucrurile vor merge spre mai rău. Nu se exclude introducerea unor restricții, chiar și dacă le luăm pe zone, pe orașe, pe locații, dacă situația asta continuă. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, odată cu creșterea numărului de noi cazuri, alte țări ar putea impune restricții de călătorie românilor:

Așa cum noi am impus reguli, și celelalte reguli au dreptul de a impune reguli. Recomandările nu sunt politice, ci sunt date de experți în epidemiologie care analizează evoluția, exact cum am făcut și noi în România. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.