Autoritatile franceze au pregatit un automobil special pentru vizita Reginei Elisabeta

Autoritatile franceze au decis sa inlocuiasca limuzina cu care trebuia sa calatoreasca initial Regina Elisabeta.

I-au pregatit suveranei Marii Britanii o masina speciala, dupa ce au constatat ca este nevoie de un automobil suficient de inalt pentru palaria reginei.

Regina Marii Britanii va sosi in Franta pe 5 iunie, pentru a participa la comemorarea Zilei Debarcarii, alaturi de presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si cel al Rusiei, Vladimir Putin.

Presedintele Francois Hollande va pune la dispozitia Elisabetei a II-a un automobil Renault Vel Satis, dupa ce francezii au realizat ca masina cu care regina trebuia sa calatoreasca initial, o limuzina Citroen DS5, nu este suficient de incapatoare pentru palaria acesteia.

Vizita reginei a fost planificata pe parcursul mai multor luni, insa organizatorii francezi si-au dat seama in ultimul moment ca palaria suveranei ar putea fi strivita atunci cand va intra in vehiculul pregatit initial, un Citroen DS5, folosit de obicei de presedinte.

Renault Del Satis nu este vazut de francezi drept una dintre cele mai stilate masini. In pofida exteriorului sau clasic si al interiorului spatios, masina a primit numeroase critici atunci cand a fost lansata, in 2002, si s-a dovedit a fi un esec comercial pentru producator. De aceea, nu se mai fabrica din 2009.