Autoritatile din Dolj si Olt sunt in continuare in alerta

Nivelul Dunării a înregistrat creşteri la Calafat şi Bistreţ. Pe de altă parte, în două comune din Olt pompierii au distribuit apă plată pentru populaţie.

La Calafat nivelul fluviului a crescut în ultimele ore cu circa 10 cm, iar în Bechet a rămas staţionar, în ambele localităţi situându-se peste COTA de inundaţie. În Bistreţ, nivelul fluviului este peste cota de pericol şi este în creşetere.

În judeţul Dolj patru localităţi au fost afectate de apele revărsate ale Dunării. Este vorba de oraşul Bechet, unde se înregistrează şi cel mai mare debit al fluviului, respectiv 12.040 mc/s. Şi comunele Piscu Vechi, Desa şi Cetate au fost afectate de ape. Peste 1.500 de hectare de păduri şi păşuni au fost cuprinse de ape.

Echipajele de intervenţie au lucrat şi pentru consolidarea unui dig din Ciupercenii Vechi, dar şi pentru extinderea acestuia pe o lungime de 150 de m.

De asemenea, în Bechet, în zona portului, s-a construit un dig de apărare din saci de nisip pe o lungime de 300 metri.

În Olt situaţia nu s-a mai înrăutăţit. Debitele Dunării şi nivelurile Dunării nu au mai crescut. Aici au fost inundate peste 300 de hectare de păşurne şi păduri. La Gârcov, unde apa intrat în trei curţi, pompierii au înălţat un dig din 1500 de saci cu nisip pentru protejarea locuinţelor. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din această localitate a primit 500 de litri de apă plată pentru a le distribui locuitorilor comunei. De asemenea, o mie de litri de apă au ajuns la oltenii din comuna Verguleasa.