Confidenţialitate

Autoritățile din China au cerut populației să-și facă rezerve de hrană pe fondul creșterii prețurilor la alimente și reapariției unor focare sporadice de COVID | AUDIO

În China, guvernul a cerut populației să își facă rezerve de hrană. Apelul vine în contextul în care țara se confruntă cu reapariția unor focare sporadice de COVID-19 și cu o creștere a prețurilor la alimente, după ce ploile abundente au distrus culturile agricole.

Apelul Guvernului de la Beijing ca populația să își facă rezerve de hrană a stârnit îngrijorare pe rețelele de socializare din China, unde mulți au scris că ar putea fi declanșat de tensiunile cu Taiwanul – scrie agenția Reuters.

Un ziar apropiat de Partidul Comunist a explicat însă că scopul directivei a fost să se asigure că oamenii nu vor fi luați pe nepregătite dacă zona în care locuiesc va intra în carantină.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 71 de cazuri de COVID-19 în China, în scădere față de ziua precedentă, când se înregistraseră cu 20 mai multe, cel mai mare număr de la mijlocul lunii septembrie.

Autoritățile se tem însă de un nou val epidemiologic odată cu apropierea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, așa că au înăsprit măsurile în urma apariției unor focare sporadice în nordul țării.

În plus, ploile abundente au distrus culturile agricole, iar prețurile legumelor s-au dublat. Potrivit Reuters, spanacul a ajuns să coste mai mult decât carnea de porc. Guvernul chinez a solicitat autorităților locale să facă stocuri cu legume ce pot fi depozitate pentru perioade lungi și să asigure rețele pentru livrarea de urgență.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Zece ONG-uri cer ministerului Sănătății să cumpere doze de vaccin anti-HPV. Cele existente în cabinetele medicilor de familie sunt rezervate | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.