Confidenţialitate

Autorităţile britanice dau asigurări în legătură cu vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca

În Regatul Unit, un responsabil din Ministerul Sănătăţii spune că nu sunt dovezi că acest ser nu ar preveni îmbolnăvirile grave sau moartea.

Se-ntâmplă după ce Africa de Sud a anunţat că suspendă temporar programul de vaccinare cu serul AstraZeneca.

Africa de Sud a recurs la această măsură după ce un nou studiu a arătat că vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca ar avea o eficienţă limitată împotriva mutaţiei sud-africane a virusului SARS-CoV-2.

Autoritățile din această ţară urmăreau să imunizeze cu acest ser angajații din sănătate, dar vor folosi până la urmă vaccinurile de la Johnson & Johnson și Pfizer.

Este o măsură temporară, spun autorităţile din Marea Britanie. Acestea dau asigurări că vaccinul AstraZeneca, produs în colaborare cu Universitatea Oxford din Regatul Unit, ajută în lupta împotriva coronavirusului.

Noul studiu arată că ar putea fi mai puţin eficient la a preveni infecţii uşoare, dar nu e niciun indiciu că n-ar fi foarte eficient pentru a preveni spitalizarea şi decesul pe fond de COVID, a spus Argar Edward, de la Ministerul Sănătăţii, la televiziunea Sky News.

El a mai spus că, pentru tulpinile cele mai răspândite în acest moment în Marea Britanie, vaccinul de la AstraZeneca este foarte eficient.

Sursa foto: Inquam Photos -Octav Ganea