Autorităţile britanice: 87 de ”rămăşiţe umane”, recuperate în urma incendiului din Grenfell Tower

Autorităţile britanice au anunţat miercuri după-amiază recuperarea a 87 de ”rămăşiţe umane” în urma căutărilor din Grenfell Tower, dar nu pot confirma pentru moment că acestea provin de la 87 de indivizi care au decedat în incendiul devastator, ce a mistuit în urmă cu o lună clădirea din zona centrală a Londrei, transmite The Guardian.

”În total, am recuperat 87 de rămăşiţe umane, dar trebuie să sublinez distrugerile catastrofale din Grenfell Tower, care nu înseamnă că vorbim neapărat de 87 de persoane”, a declarat comandantul Poliţiei Metropolitane, Stuart Cundy.

De asemenea, acesta a precizat că nu poate să confirma câte persoane au decedat în tragedie, până la finalizarea identificării făcută de către medicii legişti din Londra.

Scotland Yard a avertizat luna trecută că autorităţile ar putea să determine abia la finele anului câte persoane au decedat la Grenfell Tower.

Momentan, autorităţile locale presupun că 80 de persoane au murit în tragedie, dar doar 21 de victime au fost identificate de către medicii legişti din Londra.

De asemenea, mai mulţi antropologi îi consiliază pe anchetatori, care sunt obligaţi să caute printre tonele de resturi recuperate de la fiecare etaj al Grenfell Tower.

”Asta va implica să trecem meticulos prin aproximativ 15,5 tone de resturi pentru fiecare etaj, pentru a găsi acele rămăşite umane rămase în Grenfell Tower. Ne vom folosi de toate informaţiile pe care le avem, în special de informaţiile primite de la supravieţuitori şi rude, pentru a ne organiza căutările în locurile în care am putea să găsim rămăşiţe umane. Asta ne va lua mai multe luni, dar vom face căutări în fiecare apartament”, a declarat Cundy.

Autorităţile au avertizat că s-ar putea să nu găsească toate rămăşiţele umane sau să nu-i identifice pe toţi cei care şi-au pierdut viaţa în Grenfell Tower.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS