Confidenţialitate

Autorităţile au ridicat restricţiile de week-end pe litoral

Scăderea îmbolnăvirilor le dă speranțe celor care vor dori să își petreacă minivacanța de Paște și 1 Mai la mare. Pe litoral, cu excepția stațiunii Costinești, în toate localitățile circulația va fi permisă până la ora 22:00.

Magazinele și centrele comerciale funcționează până la ora 21:00, iar terasele până la ora 22:00. În municipiul Constanța, restricțiile de week-end au fost anulate, automat, de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență, ca urmare a scăderii ratei de incidență sub pragul de 3,5 la mia de locuitori.

Drept urmare, în acest week-end,  terasele în aer liber din Constanța și Mamaia  vor fi pline. Până la ora 22,00, apoi încep controalele. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Silviu Coșa, a votat hotărârea care prevede încadrarea  județului Constanța în limita de incidență cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Județul Constanța a intrat în scenariul galben cu o incidență a cazurilor de 2,43. Costinești, cu o rată de 4,62 cazuri  rămâne în scenariul roșu. Singura localitate in carantină din județul Constanța, pentru încă două zile, este comuna Lumina.

  • Ghiulfer Predescu