Confidenţialitate

Autoritățile analizează mai multe facilități pentru cei vaccinați anti-Covid, spune premierul Florin Cîțu | AUDIO

Nunțile sau botezurile ar putea fi organizate după 1 iunie doar pentru persoanele vaccinate. Totodată, restaurantele și hotelurile s-ar putea deschide la 100% din capacitate pentru cei imunizați. Sunt măsurile analizate acum de autorități.

Premierul Florin Cîțu:

„Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeție. Putem să vorbim de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior, sau hoteluri pe litoral, putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul spune că sunt analizate mai multe facilități de la 1 iunie pentru cei imunizați, dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate:

„Eu m-am uitat la ce-a făcut Israel, spre exemplu, când a avut o rată de vaccinare de peste 30%, au existat facilități pentru persoanele vaccinate și au existat penalități pentru cei care nu respectă regulile. Vedem că Germania se mișcă în aceeași direcție în acest moment. Așa cum v-am obișnuit, România va alege o cale bună pentru toți cetățenii, ați văzut că n-am avut economia închisă, lucrurile au mers în continuare bine, deci vom găsi o cale bună.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar de la 1 august, masca ar urma să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise.