Confidenţialitate

Autoritatea Electorală Permanentă se confruntă cu mai multe cazuri de infectare cu coronavirus

În plin proces de pregătire a alegerilor locale, Autoritatea Electorală Permanentă se confruntă cu mai multe cazuri de infectare cu COVID-19.

Trei angajați ai instituției, unul inclusiv de la sediul central, se află în spital, mai mulți sunt izolați la domiciliu, iar un birou județean a fost închis.

Cel mai afectat este Biroul Județean Neamț, care a fost închis după ce o persoană a fost depistată pozitiv și a fost internată în spital, iar ceilalți doi angajați au fost izolați la domiciliu.

Situația ar putea deveni problematică, au avertizat surse din cadrul AEP, deoarece în această perioadă sunt instruiți experții electorali și operatorii de tablete din secțiile de votare pentru scrutinul din 27 septembrie.

Președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică, a spus că activitatea Biroului Județean Neamț a fost preluată temporar de un alt birou din Filiala Nord-Est, care mai cuprinde județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Suceava și Vaslui.

O altă filială afectată este București – Ilfov, după ce și aici a fost depistată o persoană infectată cu coronavirus. Aceasta a fost internată în spital, iar soțul său, care lucrează tot în cadrul instituției, a fost izolat la domiciliu.

Un caz de infectare cu coronavirus a fost depistat și la sediul central al Autorității Electorale Permanente.

Clădirea în care funcționează AEP, situată în centrul vechi al Capitalei, găzduiește alte două instituții în cadrul cărora au fost depistate cazuri de infectare. Drept urmare, săptămâna trecută luni și marți, au fost testați toți cei aproximativ 200 de angajați, un singur test ieșind pozitiv, potrivit președintelui AEP.

”Persoana a fost deja internată la Institutul Matei Balș”, a explicat Mitulețu-Buică. Potrivit acestuia, doi colegi de birou ai pesoanei infectate au fost trimiși în izolare la domiciliu.

Potrivit unor surse din cadrul Autorității Electorale, persoana infectată lucrează la departamentul administrativ, iar în săptămâna de dinainte de a fi testată pentru coronavirus a verificat toate aparatele de aer condiționat din cadrul sediului central al AEP, intrând în contact cu o mare parte a personalului instituției.