Confidenţialitate

Autoritatea Aeronautică a început o anchetă după aterizarea unui elicopter în fața unui club

Autoritatea Aeronautică Civilă s-a sesizat în urma incidentului de sâmbătă de la Mamaia, când un elicopter a aterizat în parcarea unui club, lângă o zonă pietonală.

Elicopterul aparține companiei MIR Aero, după cum au precizat surse oficiale pentru Europa FM.

Surse oficiale din cadrul Autorității Aeronautice Civile au declarat pentru Europa FM că instituția a cerut operatorului de zbor să trimită de urgență, adică în cel mult 24 de ore, documentele aferente transportului de sâmbătă.

Autoritatea va verifica dacă pilotul care aterizat în fața clubului Nuba, provocând haos, avea un plan de zbor și ce s-a întâmplat de a aterizat într-o zonă destinată circulației rutiere.

În mod normal, un elicopter nu poate ateriza în zone intravilane.

Excepție fac situații neprevăzute precum înrăutățirea bruscă a stării de sănătate a pilotului, în timpul zborului, au precizat aceleași surse.

Sâmbătă, elicopterul privat a aterizat în parcare, apoi, în timp ce un pasager se pregătea să coboare și în timp ce elicea încă se învârtea, aparatul s-a ridicat brusc  aproximativ un metru.

Din cauza curenților produși de palele elicei, mai multe panouri din lemn au zburat în aer, iar oamenii din jur au fost obligați să se ferească.

Se pare că o mașină a fost avariată.