Autorii atacurilor de la Paris apar într-un material video al grupării Statul Islamic

Peste 20 de membri ai grupării teroriste Statul Islamic au fost arestați duminică de autoritățile turce. Islamiștii încercau să treacă din Siria în Turcia și transportau 21 de copii – autoritățile turce nu au stabilit dacă sunt ai lor sau au fost răpiți.

Între timp, gruparea Stat Islamic a difuzat o înregistrare video în care apar nouă dintre autorii atacurilor de la Paris. Înregistrarea a fost făcută înainte de atentatele din 13 noiembrie din capitala Franței.

Imaginile îi prezintă pe cei nouă atacatori – trei francezi, patru belgieni și doi irakieni – în timp ce decapitează ostatici ai grupării și efecuteaza antrenamente militare in Orientul Mijlociu.

Totodată, înregistrarea arată locurile vizate de atacurile din 13 noiembrie din capitala Franței  în care și-au peirdut viața 130 de persoane.
În imagini apare un bărbat care seamănă cu Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor.

„Acestea sunt ultimele mesaje ale celor nouă lei ai califatului care au fost mobilizaţi din vizuinile lor pentru a face o întreagă ţară, Franţa, să îngenuncheze”, spune un narator în înregistrarea video.

 

Materialul a fost difuzat prin intermediul canalului media al organizației teroriste, iar finalul acesteia prezinta imagini cu parlamentarii britanici care susţin raidurile aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria, într-o aparentă ameninţare la adresa Marii Britanii.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS