Autocarul răsturnat în județul Brașov aparține unei firme cu 7 angajați, între care cei doi șoferi decedați în accident

Autocarul răsturnat în zona localității Perșani din județul Brașov aparține firmei private Maxibus Trans SRL.

Firma are 7 angajați și este înregistrată în satul Valea Adâncă din comuna Miroslava, județul Iași, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Iaşi.

Între cei 7 angajați se află și cei doi șoferi care erau în autocar. Ambii șoferi au decedat în urma accidentului.

ITM Iași a deschis o anchetă în acest caz și face verificări atât la firma de transport, cât și la Palatul Copiilor, care a închiriat autocarul.

“Este un accident colectiv de muncă. Facem verificări şi la firma transportatoare, dar şi Palatul Copiilor, instituţie care a închiriat autocarul. Cei doi şoferi au vechime, sunt cu experienţă. ISJ ne-a spus că există un contract între firma de transport şi Palatul Copiilor, iar cei de la firma de transport ne-au precizat că au toate verificările autocarului făcute la zi. Ancheta este efectuată de ITM Braşov, iar noi le vom oferi toate datele, un inspector de la Braşov urmând să vină la Iaşi”, a declarat, pentru News.ro, George Andrei Albulescu, şeful ITM Iaşi.

Accidentul s-a produs vineri după amiază, în jurul orei 13, pe DN 1 în zona localității Perșani din Brașov.

Autocarul ar fi fost supraaglomerat. Potrivit Registului Auto Român acesta fusese autorizat pentru 25 de locuri, iar în vehicul se aflau 31 de persoane.

Poliția Brașov spune însă că autocarul avea 28 de locuri și erau 28 de persoane.

Elevii cu vârste între 12 şi 18 ani erau componenţi ai ansamblului folcloric Hora. Ei mergeau la Arad, pentru a participa la un festival internaţional de folclor al copiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS