Confidenţialitate

Austria: Cazul unei femei românce prinse la cerșit ar putea duce la schimbarea legii privind cerșetoria

Cazul unei femei românce, prinse la cerșit în Austria și amendate cu 38 de mii de euro, ar putea duce la schimbarea legii privind cerșetoria.

Avocatul femeii a contestat în instanță amenda primită – considerând sancțiunea disproporționată și ilegală.

Dacă judecătorii îi vor da dreptate, legea care interzice în prezent cerșetoria în landul austriac Vorarlberg ar putea fi  modificată.

Mihaela Cristea este originară din România, însă cerșește pe străzile landului austriac Vorarlberg, cu un copil mic în brațe, lucru considerat ilegal.

Șeful autorității locale a declarat pentru presa din Austria că toate partidele au votat această lege, iar persoanele care cerșesc trebuie să se conformeze.

Avocatul femeii susține însă că amenda primită de aceasta – 38 de mii de euro – ar fi ilegală.  ”Cineva care câștigă 200 de euro pe lună nu-și poate permite să plătească o amendă atât de mare”, a explicat acesta.

Femeia susține că are cinci copii, nu are loc de muncă și doarme pe străzi.  Ea primește între 20 și 30 de euro pe zi și spune că trimite mare parte din bani în România.

Dacă femeia va câștiga în instanță, interzicerea cerșetoriei în landul austriac ar putea fi pusă sub semnul întrebării, iar interdicția ar putea fi chiar ‘abolită’.