Confidenţialitate

Australia: Zeci de mii de persoane au primit ordin de evacuare în statul Victoria pe motivul unui risc ridicat de incendii | VIDEO

Zeci de mii de persoane au primit ordine de evacuare în statul Victoria din cauza riscului ridicat de incendii. Vor fi peste 40 de grade Celsius și rafale puternice de vânt. Meteorologii se așteaptă și la fulgere uscate, lovituri care se produc în timpul unei furtuni în care ploaia se evaporă înainte de a atinge solul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproximativ 30.000 de australieni au primit ordin să evacueze anumite părţi din statul Victoria. Sunt prognozate peste 40 de grade Celsius și rafale de vânt de până la 70 de kilometri pe oră, a declarat un ofiţer de la Departamentul de Pompieri din Victoria, pentru postul de televiziune de stat ABC.

Din cauza căldurii, secetei și vântului sunt pericole de incendiu în unele părţi din Victoria şi Australia de Sud.

Pompierii încearcă să stingă un incendiu de vegetație care a izbucnit joia trecută la aproape 200 de kilometri de Melbourne și care încă nu este sub control, anunță Departamentului de Urgenţă al Statului.

Şase case au fost deja distruse. Autoritățile se tem că flăcările s-ar putea extinde în apropierea zonelor rezidențiale.

Sursa foto: Captură foto / YouTube / 7NEWS Australia

Citește și: Spania: Cât costă o experiență locală de flamenco în Sevilla | AUDIO