Confidenţialitate

Australia: Și persoanele vaccinate anti-COVID vor sta în carantină, 14 zile, la întoarcerea în țară

Autoritățile din Australia intenționează să renunțe la centrele de carantină din hoteluri și să amenajeze centre speciale, în zona aeroporturilor.

De la începutul pandemiei și până acum, în Australia, s-au înregistrat sub 30.000 de cazuri de COVID-19 și peste 900 de decese.

Autoritățile au instituit un regim strict de carantină pentru cei care revin din țări cu risc, iar călătoriile au fost limitate pentru australieni.

Există o limită a numărului de rezidenți care pot reveni zilnic în țară, iar aceștia sunt nevoiți să suporte din propriul buzunar cheltuielile de carantină. În plus, restricțiile au fost înăsprite ori de câte ori a fost nevoie și angajații care lucrează cu publicul au fost testați periodic, inclusiv în zilele lor libere, scrie The Guardian.

Vaccinarea anti-COVID în Australia va începe abia de săptămâna viitoare, iar autoritățile au stabilit că, la intrarea în țară, este obligatorie carantina de 14 zile inclusiv pentru persoanele vaccinate.

Directorul medical Paul Kelly, citat de France 24,  a explicat că măsura a fost luată deoarece nu există încă dovezi cu privire la capacitatea vaccinurilor de a limita transmiterea virusului.

Pentru că au fost confirmate mai multe cazuri de infectarea cu SARS-COV-2 în hoteluri, autoritățile intenționează să amenajeze centre de carantină în zone izolate, în preajma aeroporturilor.