Confidenţialitate

AUSTRALIA: S-au redeschis restaurantele și cafenelele din unele regiuni

În Australia, restaurantele și cafenelele din mai multe regiuni s-au deschis azi după două luni în care nu au funcționat.

Pe fondul reducerii numărului de cazuri de coronavirus, autoritățile vor să repornească economia, mai ales că statisticile arată că numărul de șomeri a ajuns la un nivel record.

Australia nu este la fel de afectată de pandemie ca Europa și Statele Unite.

În această țară au fost confirmate aproximativ 7.000 de cazuri de coronavirus și aproape 100 de decese. Premierul Scott Morrison spune că principalul lucru care îl preocupă în acest moment este cum să readucă oamenii la muncă. El i-a lăudat pe patronii care au avut curaj să redeschidă restaurantele și cafenelele. Regula este de a nu permite accesul în incintă pentru mai mult de 10 clienți.

Știm că la doar 10 clienți afacerile nu vor fi profitabile”, a spus Scott Morrison. El a adăugat că e totuși un prim pas pentru revenirea la normalitate. “Bravo vouă că redeschideți”, le-a transmis patronilor premierul australian.

Cetățenii au profitat de redeschiderea localurilor, au mers la cafea sau la bere cu prietenii. Au stat chiar la coadă pentru a li se permite accesul.

Chelnerii au povestit jurnaliștilor că a fost o perioadă aglomerată, cu multe comenzi.

Autoritățile le-au transmis totuși oamenilor să rămână vigilenți și să păstreze distanțarea socială.