Confidenţialitate

Australia: Deportarea tenismenului sârb Novak Djokovic a fost suspendată

Autoritățile australiene au acceptat suspendare până la pronunțarea justiției, după ce i-a fost anulată din nou viza de intrare în ţară. 

Djokovic nu va fi reţinut înaintea audierii sale de sâmbătă dimineaţa în faţa serviciilor de imigraţie. Ca urmare, nu va fi deportat până când justiţia nu va lua o decizie în privinţa apelului depus de sârb împotriva anulării vizei.

Potrivit agențiilor de presă, jucătorului de tenis i se va permite să asiste, din biroul avocaţilor săi, la audierea online în cazul său.

Reamintim că ministrul Imigraţiei  i-a anulat viza de Australia liderului mondial, pe motive de ”interes public’‘.

Nevaccinat și cu probleme în completarea declarațiilor de călătorie, dar și cu semne de întrebare privind ieșirile sale publice în timp ce era pozitiv la coronavirus, la sfârșitul lunii trecute, sârbul a recunoscut că a comis o “eroare umană, cu certitudine nu intenţionată” în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene.

Djokovic spune că declarația respectivă a fost completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Ministerul Imigrației din Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic