Confidenţialitate

Australia: Centrul oraşului Sydney şi o parte a suburbiilor vor fi plasate, din nou, în lockdown

Au intrat într-un lockdown de o săptămână centrul oraşului Sydney şi suburbiile sale estice, inclusiv celebra Bondi Beach.
Măsura se aplică de vineri, 25 iunie, timp de o săptămână. Se încearcă astfel limitarea infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului, una dintre cele mai contagioase versiuni.

Persoanele care locuiesc sau care au lucrat în patru clădiri guvernamentale din Sydney în ultimele două săptămâni au primit ordinul de a rămâne în locuinţele lor.

Rezidenţii pot să-şi părăsească locuinţele doar pentru activităţi esenţiale sau educative, pentru motive medicale, pentru a merge la cumpărături sau pentru a face exerciţii fizice în aer liber.

Autorităţile nu vor să revină la un lockdown extins și strict, dar au optat pentru purtarea măştilor sanitare în toate spaţiile închise din Sydney, inclusiv în birouri.

De asemenea, au limitat la cinci numărul persoanelor autorizate să participe la adunări publice. Unele măsuri ar fi urmat să fie ridicate săptămâna aceasta, dar au fost extinse până pe 2 iulie.

Foto/ Pixabay