Australia a interzis cabinele pentru bronzat

Australia, numită uneori și țara arsurilor solare, este una dintre țările cu cel mai mare număr de cazuri de cancer de piele din lume.

Prima țară din lume care a mai luat până acum o astfel de decizie a fost Brazilia.

6 state australiene nu mai au cabine de bronzat deschise de la 1 ianuarie: Tasmania, Queensland, New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria şi South Australia. În statul Western Australia nu s-a stabilit deocamdată data la care decizia va intra în vigoare, în timp ce Northern Territory este singurul stat care nu dispune de cabine de bronzare pentru uz comercial.

Ministrul australian interimar al Sănătăţii Mark McArdle susține că statul Queensland are deja cel mai mare număr de cazuri de cancer de piele, la nivel mondial, şi nu există nicio îndoială că este o legătură directă între utilizarea regulată a cabinelor de bronzare şi melanomul malign.

Potrivit Consiliului oncologic australian, doi din trei australieni vor fi diagnosticaţi cu o formă de cancer al pielii înaintea vârstei de 70 de ani, un nivel al incidenţei acestei boli de două până la de trei ori mai mare decât cel înregistrat în Canada, în Statele Unite ale Americii şi în Marea Britanie.

Mai multe studii au arătat că utilizarea cabinelor de bronzare de către persoanele cu vârsta între 18 şi 39 de ani măreşte riscul de melanom, cea mai des întâlnită formă de cancer de piele în cazul tinerilor australieni, care este întâlnită, în medie, la 41% dintre cazurile de pacienţi cu cancer de piele.

În Europa, dar și pe continentul american, sunt state care au interzis utilizarea de către minori a cabinelor pentru bronzat.