Australia: 5 ostatici au fugit din cafenea

Un oficial al poliției a confirmat că negociatorii au reușit să ia legătura cu atacatorul înarmat.

Cinci ostatici au ieșit în fugă din cafeneaua din Sydney, unde un bărbat înarmat ține mai multe persoane.

Oamenii au ieșit din clădire pe o ușă laterală.

Între timp, poliția australiană anunță că mai mulți negociatori au luat legătura cu atacatorul. Operațiunea este în plină desfășurare.

Criza durează de mai bine de 7 ore.

Televiziunile australiene transmit imagini cu cele cinci persoane care au reușit să fugă din cafenea. Două dintre acestea sunt angajate ale localului.

Deocamdată nu este clar câți oameni mai sunt în acest moment în cafenea. Jurnaliștii vorbesc de până la 30 de ostatici.

Presa locală relatează că unii ostatici au fost forțați să țină la fereastra cafenelei un steag negru cu inscripții în arabă.

Un oficial al poliției a confirmat că negociatorii au reușit să ia legătura cu atacatorul înarmat, însă a evitat să spună care ar fi motivul pentru care individul a luat ostatici. Oficialul a mai precizat că nu există informații potrivit cărora sunt persoane rănite în cafenea.

Pe de altă parte, forțele de ordine vor colabora cu persoanele care au fugit din cafenea pentru a obține mai multe informații.

Zeci de polițiști se află în fața cafenelei.

Premierul australian Tony Abott a declarat că autoritățile nu știu încă dacă e vorba despre un motiv politic, deși există unele indicii că ar putea fi. Oficialul a îndemnat la calm și a precizat că poliția este pregătită să răspundă la o astfel de amenințare.

Australia s-a angajat în septembrie alături de Statele Unite în lupta împotriva organizaţiei Satul Islamic, şi a crescut nivelul de alertă faţă de ameninţarea teroristă reprezentată de combatanţi jihadişti australieni care s-au întors din Irak şi Siria.