Confidenţialitate

Aurelia Cristea, primul deputat PSD care pleacă din partid: ”Sunt miniștri extrem de confuzi, dezamăgiți de modul în care le-a fost înșelată încrederea”

Deputatul Aurelia Cristea vine cu precizări la Europa FM după ce și-a dat demisia din PSD. Aceasta susține că mai mulți miniștri din Guvernul Grindeanu sunt dezamăgiți de modul în care a fost adoptată ordonanța de modificare a codurilor penale.

”Nu am să vă dau eu nume, vorbiți cu ei, dar sunt miniștri care sunt extrem de confuzi la momentul acesta, pentru că nu le vine să creadă că, în spatele unor măsuri economice pe care ar putea să le implementeze foarte bine, putem să ne folosim de o asemenea manieră de guvernare și de actul guvernamental și de mandatul primit de la cetățeni”.

Aurelia Cristea a evitat să spună care sunt miniștrii nemulțumiți de ordonanța adoptată.

”Acum nu am vorbit cu tot Cabinetul ca să pot să spun despre câte persoane este vorba. Sunt miniștri care sunt extrem de confuzi și care sunt extrem de dezamăgiți de modul în care le-a fost înșelată încrederea”, a mai spus Aurelia Cristea.

Întrebată dacă acești miniștri se gândesc să plece din Guvern sau din PSD, deputatul Aurelia Cristea a spus că nu știe acest lucru, pentru că ”este opțiunea fiecăruia”.

”Eu am simțit că nu pot să mă mai trezesc dimineața cu gândul că fac parte dintr-un activ de partid care susține sau care girează niște persoane care legalizează hoția sau, pur și simplu, să confiște România la propriu”, a precizat Aurelia Cristea.

Aceasta l-a criticat dur și pe liderul PSD Liviu Dragnea, despre care spune că acesta a fost cel care a dat dispoziția ca Executivul să aprobe modificarea codurilor penale.

”Dacă era atât de sigur pe sine nu făcea și nu dădea dispoziție ca ordonanțele să se aprobe în miez de noapte, ci exista o dezbatere serioasă, transparentă și în care toată lumea cred că putea să fie de acord și cu anumite grațieri și cu anumite modificări ale codului penal, dar nu așa”.

 

Aurelia Cristea este primul membru al PSD care își dă demisia.

Pe Facebook a scris că nu poate acorda girul unui „grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și , din păcate, al țării”.

„În cursul zilei de astăzi am depus demisia mea din rândurile Partidului Social Democrat. O decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri și nopți negre pentru România și pentru noi toți. M-am alăturat echipei PSD în urma cu peste 20 de ani, cu speranțe, idealuri și dorința de a clădi un viitor mai bun pentru țara în care m-am născut, trăiesc și în care mi-am crescut copiii. (…) Există, însă, un moment clar în care este necesară delimitarea- acela în care principii, valori și credințe care stau la fundația construcției unui popor sunt sacrificate pentru interese personale meschine. În toată activitatea mea de om politic și parlamentar, am acționat conform câtorva principii personale de neclintit- acelea ale respectului pentru lege și cetățean, ale dialogului, verticalității, congruenței între vorbe și fapte, al integrității. Am simțit direct efectele nepotrivirii dintre aceste principii și abordarea unora dintre oamenii politici, dar am rămas fidelă lor indiferent de consecințe. Într-un astfel de moment, cred că avem fiecare datoria morală să nu rămânem indiferenți. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD și , din păcate, al țării. Sunt convinsă că există un număr suficient de mare de membrii ai Partidului Social Democrat care se ghidează după aceleași principii sănătoase. Sunt convinsă că exact ei vor sta la baza reformării necesare și reconstrucției de credibilitate pe care o consider vitală în acest moment”, a scris Aurelia Cristea pe pagina sa de Facebook.

Aurelia Cristea a fost membru PSD din septembrie 1996, fiind parlamentar PSD în legislatura 2012-2016. În intervalul martie-decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru dialog social si relația cu societatea civilă.